Imádok elidőzni, sütni-főzni a kis konyhánkban. Később majd megosztom veletek ezt a szuper kis helyiségünket is, ahol mindig színes az élet és finom ízek születnek.
Most, ahogy ígértem…
Elhoztam nektek a SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK világából, a Sajtkrémes erdei álomtorta receptjét!
Készítsd el te is, ha egy igazán habos, mégis könnyed tortacsodával szeretnéd meglepni családod, vendégeidet!
El sem fogod hinni, milyen gyorsan elkészíthető…hát még az íze!! Hmmm… 🙂
Sajtkrémes erdei álomtorta
(saját recept alapján-sütés nélkül)
Hozzávalók
Alaphoz:
– 1 csomag natúr babapiskóta
Töltelékhez:
– 200 g chef habtejszín
– 50 g porcukor
– 250 g mascarpone
– 250g erdei gyümölcs (mirelit gyümölcs mixből)
– 1 evőkanál friss citromlé
– 2 evőkanál expressz zselatin por
Díszítéshez:
– 3 evőkanál gyümölcspép + egész gyümölcsök
Elkészítés
A babapiskótákat helyezzük a tortaforma aljába.
A habtejszínt a porcukorral elektromos habverővel verjük kemény habbá. Folyamatos keverés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a zselatin port, végül a mascarpone is mehet bele.
Turmixoljuk le az erdei gyümölcsöket (3 evőkanállal tegyünk félre a díszítéshez) és az így kapott pépet + a frissen facsart citromlét kanállal keverjük hozzá a krémhez.
A kész krémet öntsük a tortaformába, majd simítsuk el a tetejét.
A díszítéshez csepegtessünk a tetejére a maradék gyümölcspépből néhány helyre és simítsuk el.
Végül az egész gyümölcsdarabokat helyezzük a közepére.
Fontos, hogy a legjobb állagot úgy érheted el, ha egy éjszakán keresztül pihenteted hűtőben tálalás előtt!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
“Remélem ti is mind a 10 ujjatokat megnyaljátok utána..”
További hasznos tippek: Bármilyen más, friss gyümölcsből vagy mirelit gyümölcsökből is elkészítheted!
A krém összetevőit megduplázhatod.
Pasztell
@pasztellvilag
Örülök, hogy itt jártál és elolvastad a cikket!
Várlak vissza szeretettel!
🍰😊