Sütés nélküli sütik világa – Sajtkrémes erdei álomtorta

Imádok elidőzni, sütni-főzni a kis konyhánkban. Később majd megosztom veletek ezt a szuper kis helyiségünket is, ahol mindig színes az élet és finom ízek születnek.

Most, ahogy ígértem…

Elhoztam nektek a SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK világából, a Sajtkrémes erdei álomtorta receptjét!

Készítsd el te is, ha egy igazán habos, mégis könnyed tortacsodával szeretnéd meglepni családod, vendégeidet!

El sem fogod hinni, milyen gyorsan elkészíthető…hát még az íze!! Hmmm… 🙂 

Sajtkrémes erdei álomtorta

(saját recept alapján-sütés nélkül)


Hozzávalók

Alaphoz:

– 1 csomag natúr babapiskóta

Töltelékhez:

–  200 g chef habtejszín

–  50 g porcukor

–  250 g mascarpone

– 250g erdei gyümölcs (mirelit gyümölcs mixből)

–  1 evőkanál friss citromlé

– 2 evőkanál expressz zselatin por

Díszítéshez:

– 3 evőkanál gyümölcspép + egész gyümölcsök

 

Elkészítés

A babapiskótákat helyezzük a tortaforma aljába.

A habtejszínt a porcukorral elektromos habverővel verjük kemény habbá. Folyamatos keverés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a zselatin port, végül a mascarpone is mehet bele.

Turmixoljuk le az erdei gyümölcsöket (3 evőkanállal tegyünk félre a díszítéshez) és az így kapott pépet + a frissen facsart citromlét kanállal keverjük hozzá a krémhez.

A kész krémet öntsük a tortaformába, majd simítsuk el a tetejét.

A díszítéshez csepegtessünk a tetejére a maradék gyümölcspépből néhány helyre és simítsuk el.

Végül az egész gyümölcsdarabokat helyezzük a közepére.

Fontos, hogy a legjobb állagot úgy érheted el, ha egy éjszakán keresztül pihenteted hűtőben tálalás előtt!

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

“Remélem ti is mind a 10 ujjatokat megnyaljátok utána..”

További hasznos tippek: Bármilyen más, friss gyümölcsből vagy mirelit gyümölcsökből is elkészítheted!

A krém összetevőit megduplázhatod.


Pasztell

@pasztellvilag

 

Örülök, hogy itt jártál és elolvastad a cikket!

Várlak vissza szeretettel!

 

Tovább a blogra »