Pasztell

Ezerarcú levendula FAGYI

Imádom a levendula pompáját, illatát, olaját jótékony hatása miatt és még fagyiban is fantasztikus.
Az ezerarcú levendula FAGYI receptjét hoztam el, melyet nyáron kötelező kipróbálni! 🙂
 

Hozzávalók:

2,5 dl tej

2,5 dl tejszín

20 dkg natúr krémsajt

1 tojás

2 tk. levendula

12 dkg cukor

 

 

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt forráspontig melegítem, beleszórom a virágokat és félreteszem. A cukrot és a tojást mixerrel elkeverem. Amikor könnyű, lágy krémes állagú lesz, kanalanként hozzáadom a sajtot. Tovább habosítom. A meleg tejes tejszínt leszűröm és lassan a tojásos krémhez öntöm, majd folyamatos keverés mellett besűrítem (kb. 2-3 perc). A krémet alaposan lehűtöm, majd műanyag edénybe teszem és irány a mélyhűtőbe. 
 
Kínálhatjuk gombócokban vagy fagyi formákba fagyasztva “pálcikás” fagyiként. 
 
Jó étvágyat hozzá!
 

Örülök, hogy itt jártál és elolvastad a cikket!

Várlak vissza szeretettel!

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!