Imádom a levendula pompáját, illatát, olaját jótékony hatása miatt és még fagyiban is fantasztikus.
Az ezerarcú levendula FAGYI receptjét hoztam el, melyet nyáron kötelező kipróbálni! 🙂
Hozzávalók:
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
20 dkg natúr krémsajt
1 tojás
2 tk. levendula
12 dkg cukor
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt forráspontig melegítem, beleszórom a virágokat és félreteszem. A cukrot és a tojást mixerrel elkeverem. Amikor könnyű, lágy krémes állagú lesz, kanalanként hozzáadom a sajtot. Tovább habosítom. A meleg tejes tejszínt leszűröm és lassan a tojásos krémhez öntöm, majd folyamatos keverés mellett besűrítem (kb. 2-3 perc). A krémet alaposan lehűtöm, majd műanyag edénybe teszem és irány a mélyhűtőbe.
Kínálhatjuk gombócokban vagy fagyi formákba fagyasztva “pálcikás” fagyiként.
Jó étvágyat hozzá!
Örülök, hogy itt jártál és elolvastad a cikket!
Várlak vissza szeretettel!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: